₺299 Üzeri Ücretsiz Kargo
İLK SİPARİŞE ÖZEL %40 İNDİRİM
₺299 Üzeri Ücretsiz Kargo
İLK SİPARİŞE ÖZEL %40 İNDİRİM
NİACİNAMİDE HAKKINDA HER ŞEY

NİACİNAMİDE HAKKINDA HER ŞEY

Eskiden konu cilt bakımı olunca kremlerden, serumlardan, maskelerden bahsederdik. Şimdiyse tek konuştuğumuz bu ürünlerin içerikleri. Artık aldığımız her ürünü uzun uzun araştırdığımız ve içeriğine baktığımız bir dönemde yaşıyoruz. Son dönemlerin en çok araştırılan ve öne çıkan cilt bakım içeriği ise “Niacinamide”. Niacinamide hakkında merak edilen her şeyi öğrenmek istiyorsan bu yazımız tam sana göre!

Nedir Bu Niacinamide?

Nikotinik asit olarak da bilinen niacinamide, vitamin B3'ün niacin ve niacinamide formuna verilen ismidir. Suda çözünme özelliği bulunan niacinamide, cilt için faydalı olan ve iyileştirici özelliği bulunan asit türleri arasında yer alır. Cilde harici olarak uygulanabildiği gibi gıda yoluyla besin takviyesi olarak da alınabilir.

Niacinamide’in Mucizevi Etkisi

Niacinamide’in cilde faydası o kadar fazla ki cilt bakım içerikleri arasında öne çıkması pek de şaşırtıcı değil. Bu yüzden niacinamide’in etkilerini hemen mercek altına alalım.

Sıkıya Gelemeyiz Ama Söz Konusu Gözeneklerse İşler Değişir

Evet, özgürlüğümüze düşkünüz. Sıkıya da gelemeyiz ama söz konusu gözeneklerse orada durup bir düşünürüz çünkü sımsıkı gözenekler hepimizin hayali. Niacinamide’inse en önemli özelliklerinden biri gözenekleri temizlemesi. Niacinamide; ciltte biriken kir, toz ve ölü deri atıklarının temizlenmesine yardımcı olur. Gözenekleri sıkılaştırarak cildin sebum ve nem dengesini korumaya katkı sağlar. Gözenek sorunu yaşayan ciltlerin cilt bakım rutininin vazgeçilmezidir.

Rengarenk Olmayı Severiz Ama Ciltte Renk Farklılığına Karşıyız

Kim ciltte renk farklılığına karşı değil ki? Hepimiz tek ton, parlayan, pürüzsüz bir cilt isteriz. Evet, Hailey Bieber’ın cildi gibi. Aramızda Hailey’in cildi halis mi diye konuşsak da cevabını biliyoruz aslında. “Hayır”. Hailey’in cildi mükemmel derecede gerçek çünkü Hailey’in cilt bakım rutininin vazgeçilmez içeriği: Niacinamide. Düzenli niacinamide içeren ürün kullanan herkesin cildi Hailey gibi olabilir. Niacinamide, düzenli kullanımda cilt tonunu eşitleyerek renk farklılıklarını ortadan kaldırır. Melanin birikmesi ve hiperpigmentasyon sebebiyle oluşan cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur. Bu yüzden cilt tonunu eşitlemedeki en büyük destekçimizdir.

En Çok da Yaşlanmaya Karşıyız

Evet, galiba cilt konusunda en çok karşı olduğumuz konu bu. Çoğumuz yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları ilk fark ettiğimiz andan itibaren gardımızı alıyoruz. Kimilerimizse kırışıklıkları görmeden gardını alıyor. Tom Cruise, Jennifer Lopez, Will Smith gibi isimler gardını önceden alanlardan. Genç ciltlerine hayranlık duymamak elde değil. Niacinamide kullanarak biz de yaşlılığa karşı gardımızı önceden alabiliriz çünkü niacinamide molekülleri cildi nemlendirir. Nemlenen cilt esner ve gerginlik sebebiyle oluşan ince kırışıklıklar belirsizleşir. Bu yüzden niacinamide yoğun yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesinde kurturacı bir içeriktir.

Niacinamide’le Sivilce ve Siyah Noktaya Son

Ergenlik ya da yetişkinlik fark etmiyor. Sivilceler ve siyah noktalar her yaşta derdimiz. Çözümüyse niacinamide. Niacinamide, anti-enflamatuar olarak isimlendirilen iltihap giderici özelliği olan bir içerik. Bu da onu sivilce ve akne sorunu konusunda hero ürün konumuna getiriyor. Bunların yanında niacinamide, cildi derinlemesine temizleyerek sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Teni yatıştırır, ciltteki kızarıklık görünümünü hafifletir.

Daha Aydınlık. Daha Canlı. Daha Pürüzsüz.

Daha aydınlık, canlı  ve pürüzsüz bir cilde sahip olma konusunda en etkili ürünlerden biri niacinamide. Niacinamide, cildin sebum ve nem dengesini koruyarak cildi nemlendirir ve cildin parlamasına, pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.


Niacinamide Nasıl Kullanılır?

Niacinamide birçok şekilde kullanılabilir çünkü niacinamide yüz temizleme jellerinin, serumların, toniklerin ya da maskelerin içinde bulunabiliyor. Aynı zamanda konsantre bir şekilde de kullanılabiliyor. Niacinamide’i kullanmanın en iyi yollarıysa: Serum ve maske. İyi bir niacinamide içeren serum arayışındaysan Cosmogenesis Labs Yoğun Gözenek Sıkılaştırıcı Niacinamide Serum’u kullandığında cildindeki farkı hemen hissedeceksin. Cosmogenesis Labs Yoğun Gözenek Sıkılaştırıcı Niacinamide Serum’u günde iki kez temiz yüzüne uygula. Serumu yüzene uyguladıktan sonra parmak uçlarınla hafifçe hareket ettir. İnce yapısı sayesinde 1 dakika içerisinde emilir. Serum uygulamasından sonra gündüzleri nemlendirici, geceleri ise gece kremi kullanabilirsin.

- Niacinamide serum için linke tıkla.

- Niacinamide maske için linke tıkla.

- Niacinamide içeren krem için linke tıkla.